Teknoloji

Mısır Piramitlerinin Gizemli Hikayesi

Mısır Piramitleri, o dönemlerde genellikle Firavunların mezarları olarak inşa edilmiş yapılardır. Bu yapılar kendi içerisinde türlü türlü sırlar bulundurmaktadır. Mühendislik harikası olan bu yapılar hakkında çeşitli araştırmalar yaptık.

 

Mısır Piramitleri nasıl inşa edildi? Mısır Piramitleri Nasıl bu kadar mükemmel yapıldı?

Piramit Nedir?

Taban kısmı kare şeklinde olur, köşeleri ise tepe kısmına tek bir nokta birleşiminden oluşmuş geometrik şekillere piramit denilmektedir. Dört eşit büyüklükte yüzeye sahiptir. Bakıldığında ne kadar sağlam olduğunu anlamasanız da , mühendislik harikası bir yapıya sahiptir. Piramitler sadece Mısır’a özgür bir yapı değildir, o tarihlerde birçok bölgede piramitler yapılmıştır. Fakat sayıca en fazla bulunan bölge Mısır’dır. Mısır’da piramitler sayıca daha fazla olduğu için Mısır Piramitleri ismini almıştır.

Mısır Piramitlerinin Tarihçesi

Tarih boyunca ilk piramit Sakkara’da bulunmaktadır. Sakkara piramitinin yapım tarihi M.Ö 2620 yılında bitmiştir. Mısır’da piramit sayısının 118 tane olduğu tarihlerde yer almaktadır. Mısır’da yapılan 3 farklı piramit şekli de bulunmaktadır, bunlar: “Mikerinos, Kefren ve Keops piramitleridir. Dahşor piramidinin dış kısmı tamamen düz değildir, farklı şekillere de yer verilmiştir. Giza piramitleri ise üçgen prizma şeklinde yapılmıştır.
Mısır Piramitleri, o tarihlerde Firavunların mezarları olarak yapılırlardı. Tarih boyunca bilinen en eski piramit, 3. Hanedan döneminde yapılan ve mimarı Imhotep olan basamaklı piramittir. Piramitlerin ilginç bir hikayesi de : piramit yapımında çalışan işçiler, mimarlar kısaca bu sırrı kim biliyorsa o dönemlerde öldürülmüşlerdir. Bu gizemli piramitlerden birisi de Keops Piramiti’dir.

Keops Piramiti, dünyanın yedi harikasından biri olarak seçilmiştir.

Bu piramitlerde, dönemin firavunu o döneme ait en değerli sanat eserlerini, mumyaları, hazinelerini ve ne kadar kıymetli eşyası varsa hepsini piramit içerisinde saklamıştır.

Dünyadaki En Önemli Piramitler

  • Keops Piramidi (145,75 metre)
  • Mikerinos Piramidi(66,5 metre)
  • Kefren Piramidi (143,56 metre)
  • Sakkara Piramidi (63,17 metre)
  • Maldum Snefru Piramidi (93,26 m)
  • Dahahur Bent Piramidi (104,85 m)
  • Dahahur Snefru G. (103,95 metre)
  • Sakkara Pepi II G. (52,555 metre)
  • Uxmal Tapınağı (Meksika)
  • Teotehuacan (Meksika)
  • Tiahuanaco (Bolivya)
  • Dohan Tapınağı (Çin Halk Cumhuriyeti)

Mısır Piramitleri Kimler Tarafından Yapılmıştır?

Mısır piramitleri, o dönemlerde köleler tarafından yapıldığı düşünülmekteydi. Mısır piramitlerini 1990 tarihinde bir turist gidip incelediğinde, binmiş olduğu atın çukura düşmesi ile gizemli bir mahzen olduğunu görmüştür. Bu mahzen içerisinde piramitlerin yapım aşamasında kölelerin kullanılmadığı, tamamen işinin ustası olan kişilerce yapıldığı tespit edilmiştir. Bu mahzen içerisinde, o piramiti yapan ustabaşının mezarı ortaya çıkmıştır. Bu mahzen ise, Kubbeli mezar olarak bilinmektedir, süslemeli işçilik, ihtişamlı yapısı ile gözleri büyülemektedir. Mısır piramitlerini yapan insanların, gündüz vakti piramiti yaptıkları, gece vakitleri de köylerde yer alan evlerine gittikleri düşünülmektedir.

Bu mahzenin bulunmasından sonra, çevrede kazı çalışmaları başlamıştır. Bu çalışmalar sonrasında birçok mezar bulunmuştur. Bu piramitlerde çalışan ve ölen kişiler için o insanların satatüsünü belirtecek yazılara rastlanmıştır. Mezarların giriş kısımlarına “hiyeroglif ” yazılar yerleştirilmiştir. Bu bilgiler üzerinde, “mezar inşaatı yöneticisi”, “çalışan kişilere ait bilgiler” gibi bilgiler yer almaktadır. Mezarların içerisinde kişilere ait mikyatür heykellere de rastlanmıştır.
Bu devasa piramitlerin yapımında 200.000 kişinin çalıştığı düşünülmektedir. Ölen kişilerin iskeletleri incelendiğinde, insan omurgalarının haddinden fazla yüklere maruz kaldığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Maruz kaldıkları ağırlıklar ise, ağır olan taşların taşıma işleminin göstergesidir.

 

Piramitlerin yapımında kireç taşı kullanılmıştır. Gize’de yer alan bir piramit incelendiğinde, 300 metre uzağında bir taş ocağından çıkartılan kireçler işlenerek kullanılabilir hale getirilmiştir, ardından piramit yapımında kullanmışlardır. Piramitler, kireç taşının tozundan ve kilin karışımından elde edilmiş bir çamur ile sıvanmıştır.

Firavunlara ait mumyalar ise, yakınlarda bulunan mağaralarda yer alan gizli mezarlarda ortaya çıkmıştır. Mumyalama teknikleri o dönemlerde meşhur olmuş, birçok firavun kendisine ait mumya yapmıştır. Mumyalama işlemine ait işlemler ise, mezarlık duvarlarına çizilmiş olan hiyerogliflerden anlaşılmaktadır. Mumyası yapılan kişilerin sadece karın bölgesinde bir elin girebileceği kadar delik açılmıştır. İç organları tamamen çıkartılmış, iç kısmı ise özel yağ ve baharatlar ile sıvanarak doldurulmuştur. Mumyaların içine paralar da yerleştirilmiştir. Ölümden sonra tekrar yaşama inancının olmasını düşünen kişiler paralarını da beraberinde götürme düşüncesindeydi. Mumyalama tekniği, fazlasıyla maaliyetli bir işti. O tarihlerde bulunan fakir kesim mumyalama tekniğini kullanamadan, toplu olarak hazırlanmış mezarlıklara gömülmüşlerdir.

Mısır Piramitlerinin Gizemleri

Mısır piramitleri, yüzyıllardır gizemini koruyan dünya üzerinde ki önemli yapılardır. Bu yapılar hakkında birçok kişi çeşitli araştırmalarını halen daha sürdürmektedir. Mısır piramitlerinin özellikleri de birçok kişiyi hayran bırakmıştır.

Mısır Piramitlerinin akıllara zarar özellikleri:

  • Bir piramit ortalama 20 ton ağırlığındadır.Bu taşları temin edebilmek için işçiler kilometrelerce yol gitmek zorundaydı.
  • Piramitlerin yapımında kullanılan bu devasa ağırlıkta ki taşların nasıl getirildiği konusunda henüz kesin olmayan varsayımlar bulunmaktadır, henüz gerçek kanıtlara kimse ulaşamamıştır.
  • Bir Piramit, kimin ismine öze yapıldıysa, o kişinin öldükten sonra mumyalanarak piramit içerisinde bulunan mezarının odasına bir sene içerisinde sadece 2 kez güneş girmektedir.
  • Güneş ışığı, doğduğu ve tahta çıktığı günlerde sadece girer.
  • Piramitleri araştırmacılar ilk kez incelediğinde, mumyalarda radyoaktif madde tespit edilmiştir. Radyoaktif madde sebebiyle 12 bilim adamı daha sonra kansere yakalanmış ve ölmüştür.
  • Piramitler içerisinde radar, sonar ve ultra sound gibi cihazlar çalışmaktadır. Bunun sebebi henüz çözülememiştir.
  • Piramitlerin en ilginç yönlerinden birisi ise, kirli bir suyu birkaç gün Piramit içinde bekletirsneiz, suyu arıtılmış olarak geri alabilirsiniz.
  • Piramit içerisine konulan bir süt, birkaç gün içerisinde halen daha taze kalır.
  • Piramit içerisinde bir bitki normalinden daha hızlı yetişir.

cihan

Ben cihan, birçok projede internet üzerinde çeşitli insanlara seslendik. Bu projemiz ile de belirli kişilere seslenmeyi amaçlıyorum. Uzun zamandır çeşitli yerlerde içerikler ile karşınızdaydım. Sosyalmag.com ile yine sizlerleyim.

İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu