GenelSağlıkTeknoloji

Fiziksel Çapraz Bağlı Polietilen Köpüklerin Genel Özellikleri

İleri teknoloji ile ancak üretilebilen fiziksel olarak çapraz bağlı polietilen köpük, üstün mekanik özelliklere ve gelişmiş bir boyutsal kararlılığa sahiptir. Fiziksel olarak çapraz bağlı Polietilen köpük, katkı maddeleri ve sonlandırıcılar yardımıyla ekstrüde edilirken, ardından da elektron ışını işlemi yapılır.

Fiziksel Çapraz Bağlı Polietilen Köpük Nedir?

İleri teknoloji ile ancak üretilebilen, üstün mekanik özelliklere ve gelişmiş bir boyutsal kararlılığa sahip olan köpük çeşidine fiziksel olarak çapraz bağlı polietilen köpük denir.

Sıcak fırın işlemi yapılan kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük yani chemically cross linked polyethylene foam, elektron demeti işlemi sonrasında dilatasyon yapılarak ürünün fiziksel özelliğinin artması ile çok kapalı hücre yapısına sahip olarak düzgün yüzeye sahip bir ürün elde edilir.

Kimyasal Çapraz Bağlı Polietilen Köpük Farklı Formlarda Üretilir

Kimyasal çapraz bağlı Polietilen köpük, farklı sektörlerde kullanılmak için kesilen levha, rulo, tüp, ekstra lamine veya lamine olmayan formlarda üretilirler. Dönüşüm süreci sektörlerinde her türlü levha, rulo, tüp, ekstra lamine formlarında kesilebilir.

Türkiye’nin en büyük ve en modern polietilen esaslı yalıtım ürünleri yatırımı olan ses yalıtımı, ısı yalıtımı ve nem yalıtımı ile darbeden koruma gibi bir amacı olan her sektöre hitap eden Durfoam, sahip olduğu teknolojik olanaklar ve üretimini yaptığı niş ürünler sayesinde Türkiye’de pek çok sektörün ithalata bağımlılığını ortadan kaldırmaya devam ediyor.

Faaliyete geçtiği günden beri gerek üretim hacmi gerek de müşteri sayısını sürekli arttıran bir performans sergileyerek faaliyetlerini sürdüren Durfoam, gerçekleştirdiği ihracat ile yeni nesle yalıtım malzemeleri konusunda hitap eden önemli bir evrensel oyuncu olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Fiziksel Olarak Çapraz Bağlı Polietilen Köpüğün Özellikleri Nelerdir?

Fiziksel Olarak Çapraz Bağlı Polietilen Köpük yani physically cross linked polyethylene foam özellikleri şunlardır;

  • Kokusuzdur.
  • Hafif, dayanıklı ve kapalı hücre şeklindedir.
  • Yüksek düzeyde kimyasal dirence sahip emici değildir.
  • Olağanüstü görünümlü ve dayanıklılığı yüksektir.
  • Mükemmel şekilde hava şartlarına dayanıklıdır.
  • Bağımsız olarak test edilerek onaylanmıştır.
  • Teknik bilgilerde tüm sertifikaların kopyalarını içerir.
  • VOC veya SVOC yoktur.

Fiziksel olarak çapraz bağlı polietilen köpüğün özellikleri böyle sıralanır. Bursa Akçalar Sanayi Bölgesi’nde 24 bin metrekarelik kapalı bir alanda, kalite sistem sertifikalarıyla ve çevre dostu üretim teknolojisi ile dünyayı çevresel kirliliğe karşı koruyan bir anlayışla üretim yapan Durfoam, hizmette bulunduğu tüm sektörlerde kullanıcıların yaşam standartlarını yükselterek, onlara yenilik anlamında çözümler üreterek tüm sektörlere sunmaya devam ediyor.

Fiziksel Olarak Çapraz Bağlı Polietilen Köpüğün Üretim Süreci Nasıldır?

Fiziksel olarak çapraz bağlı polietilen köpük üretim süreci, iki aşamada gerçekleşir. Birinci aşamada, ürünün ihtiyacına göre ana üretim formülü belirlenmelidir. İkinci aşamada ise, çeşitli maddeler ile işin sonlandırıcıları yardımıyla ürünü sıkmak gerekir.

Daha sonra ise polietilen köpük yani pe foam, tabakayı yüksek frekanslı olan fakat voltajlı düşük ışının ışınlanmasından geçirilerek, elektronik çapraz bağlı hale getirilir. Son olarak ta sıcak fırın çalışması yapılarak, dilatasyon ile ürünün fiziksel özelliği daha da artar.

Fiziksel Olarak Çapraz Bağlı Polietilen Köpüğün Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Fiziksel Olarak Çapraz Bağlı Polietilen Köpüğün Uygulamaları şu alanlarda yapılır;

  1. Otomotiv alanında, hava kanalı, araba zemin paspası, kapı suyu kalkanı, contalar, baş astarı, güneşlik, bagaj döşeme gibi alanlarda yapılır.
  2. Bina inşaat alanında, döşeme altı, oyun alanı altlığı, duvar, hvac yalıtımı, çatı yalıtımı gibi alanlarında yapılır.
  3. Tüketim malları alanında, contalar, kapaklar, terlikler, ambalajlar, tabanlıklar, dolgular, bantlar gibi alanlarında yapılır.
  4. İzolasyon alanında ise ısı yalıtımı, akustik izolasyon, kanal kayması, akustik kaplama, yoğuşma önleme, boru işi gibi alanlarda yapılır.

Fiziksel Olarak Çapraz Bağlı Polietilen Köpüğün Uygulama alanları da bunlardır.

cihan

Ben cihan, birçok projede internet üzerinde çeşitli insanlara seslendik. Bu projemiz ile de belirli kişilere seslenmeyi amaçlıyorum. Uzun zamandır çeşitli yerlerde içerikler ile karşınızdaydım. Sosyalmag.com ile yine sizlerleyim.

İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu