Polietilen köpükler, günümüzde pek çok farklı sektörde ihtiyaç duyulan bir materyaldir. Isı, nem ve dış etkenlere karşı dayanıklı olmasına rağmen düşük maliyet avantajının olması sebebiyle sıkça tercih edilen polietilen, temel olarak etilen maddesinin polimer işlemlerinden geçirilmesi sonucu üretilmektedir.
PE foam olarak da adlandırılan bu materyal, hem yönetmeliklere uygun hem de profesyonel şekilde üretildiği için oyuncak sektöründen otomotiv sektörüne kadar pek çok yerde kullanılabilmekte olup, sağlığa hiçbir şekilde zarar vermemektedir.
Polietilen köpükler, işlenme biçimlerine göre farklı gruplarda incelenmektedir. Düz bağlı polietilen köpük, kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük ve fiziksel çapraz bağlı polietilen köpük olmak üzere 3’e ayrılan bu köpükler, bu çeşitlilik sayesinde farklı formlarda kullanılabilmekte ve daha fazla sektörün niş olarak kabul edilen ürünleri olabilmektedir.
Polietilen Köpük Kullanım Alanları Nelerdir?
Polietilen köpüklerin kullanım alanları oldukça geniştir. Hem levha hem de rulo şeklinde üretilebilen polietilen köpükler, ısıyla şekillendirilebildikleri için pek çok materyalin yapımında tercih edilebilmektedir. Plastik ambalaj üretiminde sıkça tercih edilen physically cross linked polyethylene foam da dahil olmak üzere polietilen köpükleri kullanabileceğiniz sektörler şu şekildedir:
- Eğlence
- Oyuncak
- Spor Ekipmanları
- Otomotiv parçaları
- Beyaz eşya ve elektronik cihaz parçaları
- Polietilen bant
- Yapı sektörü
- Ambalaj üretimi
- Ayakkabı ve çanta parçaları
Yukarıda da görülebildiği üzere polietilen köpükler, farklı formlarda kullanılabilmektedir. Üstelik bu materyallerin uygun fiyatlı olması sebebiyle de PE foam ürünleri sıkça tercih edilmektedir.
Polietilen Köpük Türleri Nelerdir?
Polietilen köpükler, üretim aşamalarında uygulanan farklı tekniklere göre daha farklı işlevlere sahip olabilmektedir. Bu türler;
- Düz bağlı polietilen köpük
- Fiziksel çapraz bağlı polietilen köpük
- Kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük
Bu köpük türleri, polietilen materyalinin işlenmesi esnasında farklı bileşenler eklenmesiyle meydana gelmektedir. Bu bağlamda chemically cross linked polyethylene foam olarak bilinen kimyasal çapraz bağlı polietilen köpükler daha sağlam olmasıyla ön plana çıkarken, fiziksel çapraz bağlı polietilen köpükler daha hafif ve kolay işlenebilir olmalarıyla bilinmektedir. Bu nedenle de bu türler pek çok sektörde kullanılmaya uygundur.
Polietilen Köpük Fiyatları
Polietilen köpükleri işleyerek farklı materyaller üretmek isteyen firmalar, bu polietilen materyallerinin fiyatlarını merak etmektedir. Bu noktada her polietilen köpük çeşidinin aynı fiyatta olmadığı ve alım tutarına bağlı olarak fiyatların değişkenlik gösterdiği bilinmelidir. Köpüğün levha veyahut rulo olacağı, renk seçeneği, alev yürütmezlik özelliğinin olup olmayacağı gibi hususlara bağlı olarak fiyatlar belirlenmektedir.
Polietilen köpüklerin fiyatları hakkında net bir bilgi almak istiyorsanız, ilk olarak alacağınız polietilen köpüğün türü, alım tutarı ve bu gibi unsurları belirlemeniz tavsiye edilmektedir. Daha sonrasında ise web sitemiz üzerinden bizlere ulaşabilir hem ürünlerimiz hem de fiyatlarımızı detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.