Sigorta sektöründe son dönemde dijital kanallardan yapılan satışlar önemli rakamlara ulaşmaya başladı. Özellikle yaşanan pandemi süreci bu alanda hizmet veren şirketlerin gelişimini hızlandırdı. Bu alanda faaliyet gösteren şirketlerden birisi de 4 yıl önce kurulan ve ortakları arasında Almanya merkezli TÜV SÜD, Doğuş Grubu ve Londra merkezli, fon ve sermaye kuruluşu BRIDGEPOINT’in bulunduğu sigortaladım.com sitesi. Sigortaladim.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe acentelere rakip olarak kurulmadıklarını belirterek, “Gelişmekte olan dijital pazarda yer almak istiyoruz. Dijitale ayak uyduran yoluna devam edecektir” diyor.
Sigorta Ekranı’nda Sigorta Medya Genel Yayın Yönetmeni Can Kantar’ın konuğu olan sigortaladim.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe, ilk başlarda pazarı tanıdıklarını belirterek esas faaliyetlerine başlamanın ise pandeminin öncesinde olduğuna dikkat çekiyor. Kızıltepe, “Bu durum bizim açımızdan hem şans hem şansızlıktı. Pandemiyle birlikte dijital dünyada çok hızlı gelişmeler yaşandı. Özellikle son 3 ayda 7 yaşından 70 yaşına kadar herkes hayatını dijital dünyada sürdürmeye başladı” dedi.
Pandemiye rağmen sigorta satışında klasik satış kanallarının etkisinin devam ettiğini vurgulayan Kızıltepe, “Yaptığımız araştırmada İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya gibi Avrupa’nın önde gelen ülkelerinde dijital sigorta satışının zaman içerisinde önem kazanmaya başladığını gördük. İngiltere’de dijital sigorta penetrasyonu yüzde 50’nin üzerinde. Bazı özel ürünlerin dijitalleşmesi söz konusu değil. Ama insanlar, kolayca ulaşabileceği sigorta ürünlerini internet üzerinden, karşılaştırmalı olarak satın alabiliyor. Pandemi dönemi, bizim gibi dijital dünyada var olmak isteyen şirketler için bir fırsat oldu” diye konuştu.
Bunları da Okumalısınız…
- incebakis.com – kitle kalitesi dustu twitter x bot temizleme engel
- satirsatir.com – tiktokta canli yayin yasaklari ve itiraz sureci na
- acikyazi.com – aile ici iletisimi guclendirmenin 7 etkili yolu
- bilgiogren.net – haslama etin yanina ne gider yaninda ne yemeliyiz
- bilgiogren.net – budd chiari sendromu hastaligi belirtileri sebeple
- kisahali.com – ucuz vds sunucu alirken kaliteden odun vermemek ic
- bendenyazilar.com – uzak sehir dizisi hangi platformda
- icerikpazari.net – yanina ne yenmeli/tavuklu orman kebabinin yaninda
- bilgiogren.net – pazi yemeginin yanina ne gider yaninda ne yemeliyi
- bilgiogren.net – firinda et yemeginin yanina ne gider
