BilimKadın

Göz Nezlesi Nasıl Oluşur, Tedavisi ve Nasıl Geçer ?

Nezle gibi bazı hastalıklar mevsimseldir fakat alerjik bünyelerde çok daha farklı seyredebilir. Göz nezlesi de bu şekilde ilerleyen bir hastalıktır. Kişiye aşırı derecede rahatsızlık verdiği için kabus gibi olabilir ama çok ciddi bir hastalık olduğu da söylenemez. Peki, göz nezlesi nedir, nasıl geçer ?

Göz nezlesi, gözün mikrobik sorunlarla karşılaşması sonucunda oluşan bir sorundur. Gözün en dış kısmını kaplayan ve ‘ konjunktiva’ adı verilen tabakada oluşan iltihaplanma sorunu yüzünden meydana gelir. Bu tabaka normal şartlarda gözyaşı ve mukus üretimi yaparak ve gözlerin yaşlanmasını sağlayarak göze mikrop ve yabancı madde girmesini engellemeyi sağlayan bir tabakadır. Konjunktiva tabakasında şişlik ve kızarıklık görülmesi durumunda, bir tahribat oluşmuş demektir.

Bu rahatsızlığın sona erme süresi yaklaşık 7- 8 gün civarındadır ve kendiliğinden geçebilir ama aynı zamanda bulaşıcı bir durum olması halinde tedavi edilmesi de gerekebilir. Göz nezlesinin sürekli tekrarlaması ise bağışıklık sisteminde sorun olabileceğine işaret eder. Göz nezlesinin başlıca belirtileri ise şu şekildedir; göz kapaklarının şişmesi, gözün beza kısmında kızarıklıkların görülmesi, sulanma, şişlik oluşması, şişlik hissinin göz kapağında hissedilmesi, kaşıntı, şeffaf ya da hafif kalın drenaj oluşmasıdır.

Bakteriyel bir durum olması halinde; beyaz kısımlarda kızarıklık görülmesi durumu, hafif ağrı, gri ya da sarımsı renk oluşması, kirpiklerde yapışıklık ve süt göz kapağında şişlik oluşumu görülür. Alerjik durumlarda ise; kaşıntı, burunda akıntı ve tıkanıklık, hafif iltihaplanma sorunu ile karşılaşırız. Rahatsızlığın kesin bir tedavisi olmamakla birlikte genelde kendiliğinden 7- 10 gün arasında geçtiği gözlemlenmiştir.

Çok rahatsız edici durumlar oluşması halinde ise evde doğal yöntemlerle tedavi edilebilmesi söz konusudur. Bunun için karışım yapılarak ya da göze direkt temas haline getirerek maske şeklinde uygulamalar yapılabilir. Karışımlar için kullanılabilecek malzemeler ise; bal, patates, altınmühür, bitkisel ve siyah çaylar, probiyotik ürünler olarak sayılabilir.

cihan

Ben cihan, birçok projede internet üzerinde çeşitli insanlara seslendik. Bu projemiz ile de belirli kişilere seslenmeyi amaçlıyorum. Uzun zamandır çeşitli yerlerde içerikler ile karşınızdaydım. Sosyalmag.com ile yine sizlerleyim.

İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu