BilimKadın

Göz Kayması Neden Olur, Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

Yeni doğan bir bebekte göz kaymasının bir 6 aylık dönemde kayması çok normaldir. 6. aya geldiğinde düzelmeye başlar. İlerleyen zaman da bu devam ediyorsa göz kayması hastalığı olabileceği için doktora başvurulmalıdır. Buna tıpta şaşılık da denilmektedir. Peki, göz kayması nedir, neden olur ?

Erken dönemde bu fark edilirse bazı yöntemler ile düzeltilme ihtimali yüksektir. Tedavi zamanı önemlidir çünkü buna dikkat edilmezse gözde körlüğe kadar gidebilir.

Göz kaymasını açıklayacak olursak aynı hizada olmamasıdır gözlerin gözdeki kayma sürekli olan bir şekilde olabilir ya da ara sıra fark ediliyor da olabilir. Hatta bazen şu durumda olabilir çocuk yorgun olduğu zaman da yakından baktığında göz kayması olabilir.

Çocuklarda göz kayması genelde 1 ve 4 yaş arasında belli olur. Görülme ihtimali az da olsa 6 yaşın üstünde göz kayması nadir olarak çıkabilmektedir. Kayan gözün görme gücü de azalır hata ameliyat sonucunda da göz kayması oluşabilir bu durumda gözün tedavi edilmesi zorlaşıyor çünkü göz zaten hassas olduğu için işlem görerek göze zararı dokunabilir körlüğe kadar gidebilir bu yüzden çok dikkatli tedavi edilmesi gerekir.

Ameliyat kararı ince düşünülüp karar verilmelidir ki riske atılmasın. Erken tedaviler yapılmadığında beyin göze komut verir ve tamamen görmeyi kaybedebilir. Göz çok hassas olduğu için dikkatli incelenmeli ve uzman doktorun sağlıklı kararlar vermesi gerekir. Gözlerinizin sağlığının değerini bilmeli ve asla ihmal etmemelisiniz.

cihan

Ben cihan, birçok projede internet üzerinde çeşitli insanlara seslendik. Bu projemiz ile de belirli kişilere seslenmeyi amaçlıyorum. Uzun zamandır çeşitli yerlerde içerikler ile karşınızdaydım. Sosyalmag.com ile yine sizlerleyim.

İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu