Genel

Polietilen Köpüklerin Kullanıldığı Sektörler Hangileri?

Durfoam firması Türkiye’nin en önemli polietilen köpük üretimi yapan firmaların başında gelmektedir. Durfoam firması Bursa ilinde Hasanağa sanayi bölgesinde yaklaşık 50 yıllık bir deneyimle faaliyetini sürdürmektedir.

Durfoam firmasının ürettiği polietilen köpükler fiziksel çapraz bağlı polietilen köpük physically cross linked polyethylene foam, kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük chemically cross linked polyethylene foam,  düz bağlı polietilen köpük ve kompozit malzemeler olarak dörde ayrılmaktadır.

Durfoam firmasının üretmiş olduğu polietilen köpük polyethylene foam genel olarak yapı endüstrisinde, otomotiv sektöründe, beyaz eşya üretimi yapan fabrikalarda,  elektronik üretim yapan fabrikalarda, ambalaj sanayinde, demiryolu inşaat sektöründe, ayakkabı üretici firmalarda, çanta üretici firmalarda, medikal ve sağlık alanında yapılan çalışmalar da kullanılmaktadır.

Durfoam firmasının üretmiş olduğu polietilen köpükler PE foam otomotiv sektöründe genel olarak ses, toz, nem ve darbe yalıtımı özelliklerinden dolayı sürücü ve yolcuların konforunu artırma amaçlı araba modifikasyonlarında kullanılmaktadır.

Otomobil sanayisinde genel olarak fiziksel çapraz bağlı polietilen köpükler ve kimyasal çapraz bağlı polietilen köpükler kullanılmaktadır.  Bu köpükler gözenekli yapıları sayesinde ısı, ses, nem, toz yalıtımını sağlamaktadır. Ayrıca bu köpüklerin diğer bir öne çıkan özelliği darbelere karşı koruma sağlamasıdır.

Polietilen köpüklerin kullanıldığı sektörlerden bir diğeri ise yapı endüstrisi sektörüdür. Polietilen köpükler yapı sektöründe ses, ısı ve nem yalıtımını bir arada sağlayan özellikleri sayesinde kullanılmaktadır. Polietilen köpükler inşaat sektöründe yalıtım malzemesi olarak toz yapmaması, dökülmemesi, insan ve çevre sağlığını yüksek düzeyde koruması sebebiyle tercih edilmektedir. Yapı sanayisinde kullanılan polietilen köpüklerin anti bakteriyel özellikleri ve darbelere karşı yüksek mukavemet sağlaması diğer tercih edilme nedenleri arasında yer almaktadır.

Polietilen köpüklerden üretilen polietilen bantlar Durfoam firmasının diğer bir üretim malzemeleri arasında yer almaktadır. Polietilen köpük taşıyıcılı yapışkan bantlar otomotiv sektöründe, beyaz eşya sektöründe, yapı endüstrisinde, ambalajlama sektöründe kullanılmaktadır.

Durfoam firması tarafından üretilen polietilen malzemeler ayakkabı ve çanta üretimi yapan firmalar tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Polietilenin bakteri ve mantar barındırmayan içeriğinden kaynaklı ve ortopedik rahatlık sağlayan elastiki unsurlarından dolayı ayakkabı ve çanta üretimlerinde kullanılmaktadır.

Durfoam firmasının ürettiği kimyasal çapraz bağlı ve fiziksel çapraz bağlı polietilen köpüklerin kullanım alanı bulduğu diğer bir sektör ise spor ve eğlence malzemeleri üreten firmalardır. Genel olarak dövüş sporları, kamp, dağcılık, çocuk oyun alanları gibi birçok alanda zemin ve yüzey malzemelerinin üretiminde kullanılmaktadır.

Polietilen köpüklerin hafif, rahat, esnek yapısı ve kolaylıkla şekil verilebilir özellikleriyle spor ve eğlence malzemeleri üretimi yapan firmaların üretimlerinde kullanılmaktadır.

Durfoam firmasının yapmış olduğu üretimler, üretilen polietilen köpüklerin özellikleri, üretilen ürünlerin hangi sektörlerde kullanım imkânına sahip olduğu yönünde detaylı bilgiler öğrenmek isterseniz www.durfoam.com  internet adresi üzerinden Durfoam firmasının web sitesine giriş yaparak bilgi edinebilirsiniz.

cihan

Ben cihan, birçok projede internet üzerinde çeşitli insanlara seslendik. Bu projemiz ile de belirli kişilere seslenmeyi amaçlıyorum. Uzun zamandır çeşitli yerlerde içerikler ile karşınızdaydım. Sosyalmag.com ile yine sizlerleyim.

İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu