Çeşmeler

Kars Merkezde Su Doldurulacak Yerler

Bilindiği üzere Kars bir Doğu Anadolu ilidir ve Türkiye’nin en yüksek şehridir. Gezilecek yerleri çok fazla olmasa da ziyaret edilmesi gereken bir şehir olan Kars’ta içme suyu doldurulacak yerler şöyledir:

Mazlumağa Hamamı’nın arka tarafında hayırsever bir vatandaş tarafından bir çeşme yaptırılmıştır. Kars Çayı kenarındaki bu çeşme Karslılar tarafından evlere içme suyu taşımak için kullanılmaktadır. Kurnaları dolu dolu akmakta olan çeşme Mazlum Ağa Çeşmesi olarak bilinmektedir.

Kağızman İlçesinde Paslı Köyü sınırları içerisinde yapılmış tarihi bir çeşme vardır. 1979’da yapılan bu çeşme 41 yıldır kesintisiz bir şekilde akmayı sürdürmektedir.

Kars Valiliği’nin yaptırmış olduğu ve açılışında o güne özel şerbet akıtılmış olan çeşme bugün su ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Vali Lala Mustafa Paşa çeşmesi olarak anılan bu çeşme Kars çeşmeleri arasında önemli bir yere sahiptir.

 

cihan

Ben cihan, birçok projede internet üzerinde çeşitli insanlara seslendik. Bu projemiz ile de belirli kişilere seslenmeyi amaçlıyorum. Uzun zamandır çeşitli yerlerde içerikler ile karşınızdaydım. Sosyalmag.com ile yine sizlerleyim.

İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu