Ramazan Ayında Ağız Kokusunu Önleyecek 5 Öneri
Ramazan ayında, uzun süre açlık hissi gibi nedenler insanlarda ağız kokusu problemine yol açabiliyor. Diş eti ve diş problemleri gibi sorunlar yaşıyorsanız ağız kokusu kaçınılmazdır.
Ramazan ayında insanların beslenme düzeni tamamen değiştiği için, diş sağlığına dikkat etmemiz ve fazlasıyla önem göstermemiz gerekiyor. Çürük diş, diş eti problemi ve çürümüş köklerin varlığı ağız kokusunun başlıca sebepleri arasındadır.
Ağız kokusuna ek olarak sindirim sistemi problemi, sinüzit ve bademcik gibi rahatsızlıklar sebep olabilmektedir. Sosyal hayatınızda bu tür sorunlara sebebiyet vermemek için ” Ağız kokusunu önleyecek 5 öneri”yi sizler için derledik.
İftar Vakti Ve Sahur’da Mutlaka Dişlerinizi Fırçalayın!
Ramazan ayında, yemek öğünleri azaldığı için ağızda bulunan asit oranı da etkilenmektedir. Azalan öğün sayısı sebebiyle ağızda bakteri üretimi artış gösterir. Bakterilerin önüne geçmek için ağız bakımını daha fazla iyi yapmanız gerekiyor.
- Diş Fırçanızı İyi Seçin!
- Ramazan ayı boyunca dişlerinizi orta sertliğe sahip diş fırçaları ile fırçalamanız, dişlerin daha iyi temizlenmesine olanak sağlayacaktır.
- İftar vaktine kadar geçecek süre boyunca ağızda bakteri üretiminde artış yaşanacaktır. Bakteri artışını önlemek için, sahurdan sonra yenilen yemek sonrasında dişlerinizi kalsiyum açısından zengin olan diş macunları ile fırçalamanızı öneririz.
- Yiyeceklerinizi sindirerek tüketin, yavaş yavaş tüketmek tükürük salgısını arttırarak besinlerin sinmesine yardımcı olur. İftar ve sahur yemeklerinde mümkün olarak, daha ağır şekilde yemeğinizi tüketmenizi öneririz.
- Asitli ve enerji içeceklerini ramazan ayı boyunca fazla tüketmemenizi öneririz.
- Yemekler üzerine attığınız baharatlar, ağız kokusuna sebebiyet verebilir. Bu sebepten ötürü ramazan ayı boyunca baharatınızı iyi ayarlayın, aşırıya kaçmayın.