BilimİnternetMobil

WhatsApp Sesli Mesaj Sorunu

Dünyada en çok kullanılan uygulama olan WhatsApp mesajlaşmanın yanında, fotoğraf ve video paylaşma özelliği ile gelmiş zamanla sesli mesaj gönderme seçeneğini de kullanıcılarına sunmuştu. Bu sayede küçük çocuklardan okuma yazma bilmeyen büyüklere kadar herkes WhatsApp ile iletişime geçme şansı elde etti.

WhatsApp uygulamasının bu özelliği genel olarak sorunsuz çalışırken bazı durumlarda izinlerden kaynaklanan çeşitli sorunlar gerçekleşebiliyor. Bu hatalardan bir tanesi ekranda beliren şu anda mikrofon kurulamıyor, daha sonra deneyin yazısı.

Ekranınızda böyle bir hata uyarısı aldığınızda kontrol etmeniz gereken birkaç seçenek bulunmaktadır. Bunlardan biri ayarlar> gizlilik> mikrofon kısmında yer alan seçenekler arasında WhatsApp uygulamasının izinlerinin olup olmadığına bakmak. Eğer WhatsApp aktif değil ise aktif hale getirmek.

Diğer yapmanız gereken ise ayarlar ekranındaki uygulamalar bölümünde WhatsApp uygulamasını bularak veriyi sil (veya verileri temizle) seçeneğine tıklamak.

Sorununuz WhatsApp uygulamanızın güncel olmamasından dolayı da hata veriyor olabilir. Bu nedenle Google play store mağazasına giderek uygulamanızı son sürüme güncelleyebilirsiniz.

Eğer bu şekilde de işlem gerçekleşmez ise yine ayarlar ekranında bulunan uygulama bilgilerine giriş yaptıktan sonra WhatsApp uygulamasının sahip olduğu izinlere bakmalısınız. Eğer izinler alanında ses kaydet seçeneği aktif değil ise aktifleştirmeniz gerekecektir.

Bazı durumlarda ise yüklenen yeni uygulamalar çeşitli data karışmalarına sebep olmakta ve uygulamanın düzgün çalışmasını engellemektedir. Son günlerde yüklediğiniz uygulamaları gözden geçirerek böyle bir karmaşıklık olup olmadığından emin olabilirsiniz.

Eğer telefonunuzun hafızası tamamen dolmuş durumda ise mikrofon kaydı hafızaya kayıt edilemeyeceğinden bu da hata mesajı almanıza neden olabilir. Hafızadan birkaç dosya silerek tekrar deneme yapmanız da faydanıza olacaktır.

İşleminizi çözmenizi bu da sağlamadıysa WhatsApp uygulamasının web sitesinde bulunan destek hattına telefonunuzun marka ve modelini, Android sürümünü ve kullanmakta olduğunuz WhatsApp sürümünü de yazarak destek çağrısında bulunabilirsiniz. Firmanın profesyonel ekibi size bu konuda daha ayrıntılı bilgi verebilecektir.

cihan

Ben cihan, birçok projede internet üzerinde çeşitli insanlara seslendik. Bu projemiz ile de belirli kişilere seslenmeyi amaçlıyorum. Uzun zamandır çeşitli yerlerde içerikler ile karşınızdaydım. Sosyalmag.com ile yine sizlerleyim.

İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu