Bilim

Güneş Enerji Santrali Kurulumu – Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor ?

Güneş enerjisi santrali kurulum ekonomik enerji sağlaması açısından son yıllarda oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Fakat güneş enerji santrali kurulumunda dikkat edilmesi gereken ayrıntılar bulunmaktadır. Güneş enerji santrali kurulumu yapılmadan önce güvenilir ve kaliteli hizmet veren deneyimli bir danışmanlık hizmeti almak önemlidir.

Güneş enerji sistemleri kurulacak alanların projelendirilmesi, güneşe göre en uygun açıların belirlenmesi ve kurulum sonrasında servis hizmeti veren bir firma tercih edilmelidir. Güneş enerji santrali sistemleri bir kez kurulduktan sonra uzun yıllar enerji üretimi yapmaktadır. Bu sebeple güneş santrali kurulumunda uzman ekiplerin bulunması yatırımınızın sürekliliğini sağlayacaktır.

Güneş Enerji Santrali Kurulumu Nerelerde Yapılır?

Güneş enerji santrali kurulumu ekonomik enerjiye sahip olunmak istenilen her alanda kuruluma uygundur. Güneş enerji santralleri kurulmak istenilen alanlara göre projelendirilerek uyumlu hale getirilebilir.

Güneş enerji santrali kurulumu yapılan yerlerden bazıları şöyle sıralanabilir;

  • Tarlalarda (Ticari amaçlı veya zirai amaçlı)
  • Konutlarda
  • Toplu yapılarda
  • Fabrikalarda
  • Sanayi bölgelerinde
  • Araçlarda
  • Yat ve teknelerde

Karavan ile seyahat etmeyi veya tatil yapmayı sevenler karavan için güneş paneli kurulumu ile diledikleri her yerde kesintisiz elektrik enerjisine sahip olabiliyor.

Güneş Enerji Santralini Oluşturan Parçalar

Güneş enerji santralleri farklı görevleri yerine getiren parçaların birleşmesiyle meydana gelen bir sisteme sahiptir. Güneş enerji santrali hazır solar paket olarak temin edilebileceği gibi kullanım alanına göre parçalar halinde de kurulabilmektedir. Sistemin parçalarını cam, çerçeve, güneş hücreleri, invertör, arka tabaka ve bağlantı kutusu meydana getirmektedir. Sistemde üretilen enerjinin depolanması için ise aküler kullanılmaktadır.

Güneş enerji santralleri kurulum yapılacak alana göre bu standart malzemeler dışında taşıyıcı panel ve enerji nakil kabloları gibi farklı parçalar da eklenebilir. Profesyonel güneş enerji sistemi kurulumu yapılırken ihtiyaç duyulan tüm parça ve malzemeler önceden belirlenerek kurulum yapılmaktadır.

Güneş Enerji Santrali Çalışma Prensibi

Doğru açılar ve kaliteli kurulum yapılan güneş enerji santralleri güneşten elde edilen sınırsız enerjiyi güneş hücreleri ile emerek daha yüksek enerjiye dönüştürür. Ortaya çıkan bu yüksek enerji (elektronlar) kablolara elektrik enerjisi olarak aktarılmaktadır. Güneş enerji panellerinde üretilen akım doğru akım olarak adlandırılır.

İnvertör panel üzerinde üretilen doğru akımı alternatif akıma (şebeke elektriği) dönüştürerek kullanıma hazır hale getirir. Güneş enerji panelinde üretilen ve invertör tarafından kullanıma uygun hale gelen elektrik enerjisi doğrudan şebekeye transfer olmayacak ise jel akü veya diğer elektrik depolama alanlarına aktarılır.

Güneş Enerji Santrali Kurmak

Güneş enerji santralini konutlarda ve diğer alanlarda kendi enerjisini üretmek için kuranlar kısa sürede yatırımlarının karşılığını almaktadır. Diğer yandan güneş santral sistemlerini ticari olarak yapmak isteyenlere devlet de çeşitli teşvikler sunmaktadır. Ticari amaçlı güneş santrali kuranların üretmiş olduğu elektrik 10 yıl boyunca devlet tarafından satın alınmaktadır.

cihan

Ben cihan, birçok projede internet üzerinde çeşitli insanlara seslendik. Bu projemiz ile de belirli kişilere seslenmeyi amaçlıyorum. Uzun zamandır çeşitli yerlerde içerikler ile karşınızdaydım. Sosyalmag.com ile yine sizlerleyim.

İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu